Scoția este renumită în toată lumea pentru peisajul său dramatic și istoria tumultoasă, având numeroase castele ce merită explorate.
Cu toate acestea, pe o fâșie de pământ în mijlocul pustietății din Scoția a fost construit probabil cel mai interesant și mai neobișnuit castel dintre toate.
În ciuda stilului său geometric și dur ce aduce aminte mai degrabă de brutalism, așa-numitul Castel al Pustnicului se îmbină cum nu se poate mai bine cu împrejurimile sale, având o sumedenie de pietricele și scoici în ziduri. Interiorul castelului este la fel de bizar, scrie Atlas Obscura.
După ce vizitatorii reușesc să pătrundă prin intrarea îngustă, aceștia vor descoperi o încăpere mică ce conține o adâncitură în beton suficient de mare încât să încapă o saltea.
Potrivit legendelor, Castelul Pustnicului a fost construit în anii 1950 de către David Scott, un arhitect cunoscut din Norwich, Anglia, care era atras de natura rurală din ținuturile scoțiene.
Castelul are o înălțime de aproximativ 2,4 metri, iar singura sa încăpere cuprinde o vatră și spații de depozitare. Structura are, de asemenea, numeroase geamuri mici și un horn.
Scott ar fi construit castelul de unul singur în secret, iar timp de șase luni a cumpărat materiale de la pescarii locali și le-a adus în mijlocul pustietății la bordul bărcii sale. Legendele spun că, după efortul herculean, arhitectul a petrecut o singură noapte în castel, înainte să se întoarcă înapoi în Norwich și să nu mai revină aici niciodată. Nimeni nu știe ce s-a întâmplat cu el, însă unii localnici au presupus că arhitectul nu a primit autorizațiile necesare pentru construirea structurii. Astăzi, castelul este folosit ca refugiu de exploratori și fermierii.
Castelul Peleș, unul dintre cele mai frumoase din toată Europa
Castelul Bethlen din Criș, cel mai frumos castel renascentist din Transilvania